Mot Emden

Vad toppar man den Nederländska rekordvärmen bäst med? Magsjuka! Troligen på grund av att kylboxen har varit varannandags varm. Lägg sen till att toaletten ligger på andra sidan kanalen, med liten promenad via en bro. Tjoho!

Tänker att en uppfriskande dusch nog gör susen. Packar ryggsäcken med allt jag behöver…. utom handduken. Nästa dag gör jag om manövern, mycket noga med att packa handduk… Men glömmer 50 centaren man måste lägga i för att det ska komma vatten. Jag är ensam ombord, andra resenärer på behörigt avstånd, det finns en kanal. Vem behöver en dusch?!

Bygger mig ett litet solskydd ombord och sover sen i sittbrunnen tills det värsta lagt sig.

Piggare och med viss längtan iväg fyller jag upp bensintanken och beger mig mot Emden. Jag hinner lagom ut från hamnen innan motorn stannar. Strömt är det och ganska trafikerat. Nytt startförsök är förgäves och när jag klämmer på bensinblåsan är den tom. Snabb tilläggning, nu på utsidan av bryggan. Bensinslangen har släppt. Jag är inte speciellt händig med motorer, men det kan till och med jag fixa. Puh!

Här har kanalerna en annan karaktär. Inte lika breda och hårt yrkestrafikerade. Det tar ett tag innan jag vågar mig under de lägsta broarna, men när jag ställer mig upp på bänken i sittbrunnen kan jag ganska bra bedöma om det går eller inte.

Sista slussen till Emden öppnas när tidvattnet är lagom för att ge sig över till andra sidan, det vill säga Tyskland. Lite nervös tar jag rygg på några andra som gör samma skutt. En baggis! Skönt!

Väl över fastnar vi innan bron till hamnen. Det är så varmt att de inte får öppna bron. Passerade under en bro i Holland som en traktor åkte över och vattnade. Nu förstår jag varför. Vi överfarare får ligga utan faciliteter helt enkelt. En del gillar läget, andra vill gärna ha lite bekvämlighet.

Jag har äntligen fått i mig mat och ser fram emot att sova.

%d bloggare gillar detta: