Groningen

Varmt och blåsigt är en bra sammanfattning av dagens etapp till Groningen! Kände mig ganska ensam på vattnet idag… tills jag närmade mig Groningen. Storstadstrafik på vattnet! Lägger till bakom en belgisk båt och får prata lite franska.

På väg hit passerar jag två oväntade slussar. Mina guideböcker och min navigator har mer tyckt att de nog står öppna. Efter de stora, höga tyska slussarna är de här en barnlek. Förutom när jag är lite snabb ut och hamnar mitt i snurret efter fraktfartyget framför. Ihop med vinden går jag emot slussväggen på väg ut. Min Nano är dock av god kvalitet och låter sig inte påverkas av såna petitesser.

I Groningen sjuder det av liv. Dunkande BBQ båtar med festande sällskap glider förbi. En motorbåt med glada skratt drar till sig min blick. Där hänger tre män i varsin lina på släp efter med varsin öl. Tror att kanalvattet innehåller en viss procenthalt idag. En sju meter bred katamaran manövrerar sig smidigt in i hamnen. Känns skönt när jag får bjuda igen med tilläggshjälp.

Kontrast mot lugnet längs kanalen. Mysiga hus med kanaltomt och ofta en liten badstege ner mot svalkan. Min egen badstege leder ner till en svalkande luftmadrass.

%d bloggare gillar detta: