Sökt av polisen

Fast! Tänk fort nu! Autopiloten tvärvägrar, låser rodret och när jag äntligen får loss den hör jag det illavarslande ljudet av stenar under kölen. Sen är det tvärstopp! Försöker lirka loss Nano, men det går bara inte. Stänger av motorn, letar telefonnummer till närmsta hamn för att få hjälp att dra loss mig. Vet att när som helst kan det komma ett skepp som drar upp stort svall. Det kan ju förvisso göra att jag åker loss, men troligare är att jag sätter mig ännu mer fast.

I telefon med hafen master ser jag en mötande båt. Ber honom ringa innan han skickar någon ifall de här får loss mig. Gör nödsignal med armarna och de närmar sig så sakta det går. Det är så strömt här! Efter ett antal försök får de över bogseringslina till mig och börjar dra. Först händer ingenting, men så börjar Nano sakta röra sig ut mot djupare vatten. Bakom mig dyker ett stort lastfartyg upp. Loss i grevens tid!

En mindre båt skickad från hamnen ansluter och lotsar mig in i hamn. På med badkläder, mask och fenor. Hänger ner en lina som jag kan följa, för det är så dålig sikt att jag knappt ser något. Ficklampan gör ingen nytta i det grumliga vattnet, men jag försöker känna mig fram och kan inte känna något fel. Och torr och fin är hon inuti!

Plötsligt dyker hafen master upp. ”Det är flera båtar ute och letar efter dig och polisen söker också!” Men, den lilla båten som lotsade mig in, vet ju att jag är i hamn i säkerhet? Inte visste jag att fler var inblandade. Får efter en stund trevligt besök ombord när stor vattenpolisbåt dyker upp. Han vill bara försäkra sig om att jag och båten mår bra. Och det gör vi.

Tar min lilla ”e-roller” in mot centrum för att fylla på bensin och mage. Skönt att bara insupa staden, njuta av en cappuccino och andas in lite lugn.

Slinker in på en nyhetsfotoutställning i kyrkan. Klarar inte att titta på den! Det mesta är elände vi människor orsakat andra människor på grund av krig, tro, kön, läggning…

Och fortfarande har jag inte kommit så långt jag hade tänkt komma redan i går! Men jag fick se Zutphen…

4 kommentarer på “Sökt av polisen

  1. Härligt med det oväntade ( o hjälpsamma människor), framför allt när allt slutar lyckligt. Men fy vilken oro innan man vet att allt gått bra. Bra jobbat av dig, du löser de situationer som uppstår. Respekt till dig.

  2. Bra att du är så snabbtänkt och, gissar jag, fullt focuserad på lösningen. Det känner jag igen själv. Som 24 åring hade jag ansvar för cembalon inför en stor kyrkokonsert, med enbart cembalo, nära Essen, Tyskland. 20 min innan början kommer stämmaren, väldigt upprörd fram till mig och berättar att en av tangenterna är osäker. Låter/ sällan eller ibland bara. Kyrkan håller på att fyllas av publik. Cembalisten är helt blind, vet jag. Jag får börja med att lugna ner stämmaren, så han inte förstör något ytterligare. Jag vet att, just då är det bara jag som kan göra något vettigt åt saken. Då känner jag ett lugn som flyter fram i mig och jag är lugn som en filbunke och fullt focuserad. Jag räddade konserten och fick skäll av arbetsgivaren att jag förstört cembalon. Efter 1timme kom han tillbaka och hade funnit att en lärling inte har gjort sitt jobb med klaviaturen ordentligt. Så det slutade ok för mig även om han inte direkt bad om ursäkt. Dramatiken känns inte förrän efteråt. Hoppas du har fått pli på autopiloten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: