Dorstens olika sidor

På samma sida som hamnen (ja, alltså platsen jag fick längs kajkanten) hittar jag köpcentrum, gågata med massor av olika butiker och folkliv. Bandet från igår gjorde mig nyfiken på vad det är för park på andra sidan kanalen. Tar min e-roller dit och där, bara på andra sidan kanalen är det fullständig lantlig idyll.

Betande får vaktas av skällande bandhundar, som sliter i sina kedjor när jag stannar för att ta kort. Eleganta ryttare tränar dressyr och hinder. Och där flyter floden Lippe. Ser den inte först, men en förbiförklarande cyklist visar och förklarar hur lågt vattenståndet är just nu.

En liten skylt om en färja får mig att köra vidare längs den lilla stigen. Här finns ett naturreservat och många är ute och cyklar, springer eller leker med sina hundar vid vattnet. Men färjan! Den vevas just nu för hand från andra sidan Lippe av fyra ungdomar. Man hoppar alltså på och vevar sig över för hand på ren armstyrka. Vilken rolig genväg!

Besöket i Dorsten blir längre än jag tänkt. Ordet lågtryck får ny innebörd när jag riktigt känner hur Nano trycks neråt när åskan mullrar på. En frukostbuffé med skrivstund i hällande regn är just nu mer lockande än att komma några mil till.

En barge klämmer sig in i den lilla lucka som finns akter om Nano för att fylla diesel. De fick dock inget kaffe…

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: