Pingst i fem dagar

Pingstledigt i Tyskland i fem dagar. Det är därför det är så fullt överallt! Huvuden som guppar i kanalen, lustiga små farkoster, massor med fiskande män. De har inte bara ett spö. De har litet tält, stol, öl och en ställning med ett antal spön var. Rätt vad det är sticker det ut ett obemannat spö, så det gäller att navigera rätt och inte för tätt inpå.

Tänker stanna till i Munster men den enda hamnen jag ser är väldigt full. Hittar en kajkant, för efter ett antal timmar vid rodret har jag vissa behov. Åh, jösses vad det gungar! Det är inte de stora fraktfartygen som drar upp mest svall. Det är de små motorbåtarna som drar på så att jag mitt i den lugna kanalen borde ha stuvat för sjögång.

Blir lunch vid rodret idag. Men jag vet ju att nästa hamn inte är så långt bort. Eller?! Stor stoppskylt och varning för grunt vatten vid Kranecamp Senden gör att jag går mot plan C, Kanalstadt Datteln. Här ska det vara rejäla 1.5 – 2.5 meter djupt. Jag kommer inte ens in utan går på grund i inloppet!

Mitt tålamod är för det mesta som en ängels, men just nu tycker jag detta är lite för mycket.

Jag vill ha en kopp kaffe, ta ett dopp, gå på toa, äta… och nu har jag äntligen fått allt det där. Hittade till slut en kajkant norr om Detteln. Här ligger jag och ett antal tyska båtar. De har party på gång. Jag är mest nöjd med att bara vara. Och jag har sett tre storkar idag och massor med vacker grönska. En bra dag trots allt.

PS. Är man fler ombord går det ju utmärkt att uppfylla alla de där behoven under gång…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: