Levande kanal

Framför mig ligger ett fraktfartyg och framför det slänger sig massor av kajaker tvärs över kanalen. Undrar varför de inte tränar längs med, tills jag ser målen på varsin sida av kanalen. Barn som badar, män som fiskar, elitroddare, fraktfartyg… Alla samsas på kanalen. Och alla dessa glada vinkande människor!

I Uelzen dyker en gast upp när han hör om min rygg. Klockan sju på morgonen inställer han sig ombord och kör sen non stop till Abbesbuttel. Enligt guideboken en hamn med alla faciliteter, men i verkligheten en privat hamn. Tack Thomas! Hade lite svårt att släppa ifrån mig rodret, är så van att sköta allt själv ombord. Men när jag väl vant mig var det en njutning att kunna ligga och läsa en bok och ändå färdas framåt.

Ryggen så mycket bättre! Jag tronar nu ombord i upphöjd position, tittandes rakt fram och med stor möjlighet till variation i sitt- och ståposition. Min son utnämnde mig raskt till drottning av Nano. En nog så fin (men ganska oanvändbar) titel.

Tronar vidare mot Hannover. Liten hamn mitt i stan. Från lugnet vid kanalen, via en liten stig kommer man rakt in i det dundrande stadslivet. Fem hundra meter som gör skillnad!

I grannbåten finns en specialist på ryggsmärtor. Hon ger mig en morgonduvning innan vi drar vidare åt olika håll.

Fler flytpollare åt kanalfolket!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: