Påtvingad vila

De få timmarna till Uelzen sniglar sig fram. Ja, det är väldigt rakt, men det beror inte på det. Det är min rygg som högljutt säger, nej skriker, ifrån att nu vill den inte vara med längre.

Massor med skyltar i inloppet till hamnen. På en av dem står det 1.5 m djupt. Passar oss utmärkt för Nano sticker 1.45. Svänger elegant runt för att lägga till vid bryggan… och sen är det snöpligt stopp. Hafenmaister kommer löpandes och meddelar att just där är det bara 1.3. Hjälpsam medlem i båtklubben drar enkelt loss mig, för det är som tur är lerbotten. Tips! Sikta mot platserna längst ut på bryggan, precis vid inloppet.

Trots att det är helgdag får jag med en halvtimmes varsel träffa en läkare som skriver ut allehanda smärtstillande. Men också förmanar mig att inte köra båt på några dagar. Hon kan vara lugn, jag ligger så still så! Här finns som tur är allt man behöver.

Det blir väldigt uppenbart varför det finns fartgräns på kanalen. Hamnen är som en liten ficka och vid vartenda svall fullkomligt trycks det in och sugs ut vatten.

I caféet möter jag en kvinna som börjar prata svenska med mig. Visar sig att hon bott i Sverige många år och tillsammans med sin man drivit verksamhet där jag varit gäst många gånger. Han drömmer om en liknande resa och erbjuder sig att gasta ombord på Nano. Just nu, när jag behöver det som mest! Ibland är världen trevligt liten. Han tar också med sig mina tomma bensindunkar i sin bil, så jag slipper ta en i taget på scootern till macken.

Det är lite gulligt när vi pratar strömstyrkor och hur mycket min motor går i och han pekar på min utombordare och säger ”men du har ju en extra”. Den är inte extra, den är allt.

Får se om jag lyckas släppa ifrån mig rodret i morgon.

4 kommentarer på “Påtvingad vila

  1. Fina bilder, sandaler och fin hjälp, kanske med rodret.
    Kontrollfreak? Vi är som vi är och helt ok så😀
    Fin resa. Hoppas ryggen”ger” sig. Må gott😀
    KalleO

    • Har släppt rodret och njuter nu av att åka med. Tog bara emot lite, så van att fixa allt själv 😊

  2. tja igen,har oxå problem m ryggen o svårt o sitta still länge men jag köpte en suverän båtstol som löste problemet för mej,den kan säkert finnas på nån båtsportaffär även där nerikring,den liknar dom gamla blå o röda dynorna som fanns förr men mycket snyggare framförallt mycket bekvämare o ger ett förnämligt stöd åt ryggen då det är en metallram inne i dynan o man ställer in ryggstödet i det läge man själv vill,den ser ut som en stol utan ben,även perfekt att ta med sig iland,den går även att fälla ner helt o kan då användas som liggdyna vill minnas att jag betalade 345:- sek nu har du ju börjat komma en bit ner o livet på kanalerna börjar snart bli riktigt angenäm,ha det så gott från gubben i västervik,ps jag går neröver kanske i höst men senast i vår

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: