Nya lösningar

Redan första etappen med masten liggande på däck känner jag att så här kommer det inte att fungera ombord. Maststöttorna är i vägen och masten ligger alldeles för lågt i fören. Jag är inte riktigt sugen på att använda masten som en förfender mot kajkanterna. Får plats på New Port Marina mitt i Lübeck och spanar in en annan (svensk!) båt med så fiffig lösning på sina maststöttor.

Och efter min stadsvandring sitter dessa trevliga människor vid min båt. Villiga att hjälpa till att lösa mina problem. Sällskap till Bauhaus, de bär mina brädor genom stan och snickrar sen ihop en finurlig lösning. Nu kan jag njuta mig igenom kanalerna!

De är på väg hem efter kanal- och Medelhavsäventyr, så jag suger i mig alla tips ombord på deras mysiga båt. Måste erkänna att komforten ombord hos dem inte riktigt går att jämföra med min lilla Nano. De är på väg mot andra äventyr så vill du ta över och styra söderut igen hittar du deras Williamskryssare 34 färdig för avfärd på Blocket. Slut på reklam.

Precis intill hamnen ligger så vackra gamla skepp. Några kvarter upp kommer jag till gamla stan. Här struntar jag i kartan och låter fötterna leda mig dit det är vackrast. Hamnar på ett litet fik, där man helt enkelt sätter sig på en bänk på trottoaren. Drar med fingrarna genom lavendeln och bara njuter en stund.

I morgon stundar min första slussning. Nano är redo, hoppas jag också är det!

8 kommentarer på “Nya lösningar

  1. En av de bästa upplevelser med att resa är alla trevliga och hjälpsamma människor man träffar under vägen. Lycka till med kanalerna och vad härligt att möta våren och försommaren i de grönskande landskapen.

  2. Så fina bilder! Och härligt med sådana nya möten och hjälpsamma människor! Ska bli spännande att se din fortsatta resa genom kanalerna 🙂

  3. Hej Ann-Mari
    Så fina bilder, trevlig läsning. Njut äventyret..!

    Hälsningar från Skåne

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: