En klapp på axeln

Jag är i Travemünde! Känner mig så nöjd med mig själv när jag når inloppet att jag klappar mig själv på axeln och småskrattar högt. När jag köpte Nano för ett år sen var det en prestation att få henne till Gryts skärgård från Värmdö. Och nu sitter jag här!

Tog ett mellanskutt till Grossenbrode från Gedser. Genom den inte för täta dimman passerar jag farleder med passagerar- och containerfartyg. Regnet faller och jag får bygga ett litet tält åt min tekniska utrustning.

Från de små charmiga danska hamnarna möts jag här av en mastskog. I viken finns tre marinor och de lediga platserna är inte många.

När det blåser på passar det bra med en tvättdag i Grossenbrode. Både jag och alla mina kläder doftar mycket godare sen! Tänk bara på att det behövs en speciell pollett till duschen och en annan till tvättmaskinen (och de fungerar inte i andra hamnar!).

Lyfter i land min scooter för en fylla på bensin tripp, men blir hejdad av hamnkapten. Regelverket är inte klart och tills dess får man inte köra el scooter i Tyskland. Blir räddad av en tysk ensamseglande kvinna som ger mig skjuts till mack och storköp.

Och så vidare mot Travemünde! Tidig morgon och jag sätter segel. En sån här fantastisk dag på sjön undrar jag varför jag ska in i kanalerna. Olika tjusning? Ju närmare jag kommer desto mer trafik. Jag som är van vid att vara ensam på öppet hav tycker det blir lite trångt med båtar från alla håll. Vänjer mig vid lunken och att alla håller avstånd och tar hänsyn. Men blir lite stressad när STORA passagerarfärjan kommer bakifrån.

Slinker lagom in till varvet innan färjan kommer ikapp. De tar sig an min lilla båt så fort jag kommer i hamn. Hon ser lite naken ut utan mast och jag håller som bäst på att vänja mig vid att det inte är saker ivägen där det brukar vara och mycket saker ivägen på andra ställen.

Nu är jag redo för kanaläventyr!

9 kommentarer på “En klapp på axeln

 1. Hej Ann-Marie!
  Vad fint du skriver!
  Trevlig läsning. Kommer det att betyda något för dig att det blir mera strömt, om det blir det, på floden?
  Hadetgott😀

  • Min motor gör ca 5 knop så jag har valt en rutt med så lite motström som möjligt. Något parti kommer jag att ha gott om tid att njuta av utsikten 😊

 2. Spännande. Ser fram emot att höra mer. Lycka till.

 3. Hej! Vad kul, du gör resan som jag drömmer om att göra om några år.
  Skall bli kul att följa din resa här på bloggen.
  Lycka till på färden!
  // Jari

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: