Mot Gedser

Nästa morgon har dimman letat sig in även i Hårbölle hamn. Kännare säger att när den är här stannar den. Det ger mig lite tid att vara kulturell. Sadlar min scooter och ger mig iväg. Måste bara gå in i den vackra kyrkan! Jag har tur för den är öppen och jag är välkommen in. Här ska du inte böja ödmjukt på huvudet, vänd blicken uppåt!

Jag tycker om att susa runt och se vad jag passerar. Ett vackert landskap, en fin strand, vackra hus… Och så en liten alldeles glänsande majbagge (tror jag).

Tar mig med jämna mellanrum ut på udden mot öppet hav. Där står jag och spanar som en trånande fiskarhustru. Inte efter min fiskare, men efter att dimman ska lätta.

Och det gör den! Slänger mig tilbaks till Nano. Kollar vädret igen och min beräknade ruttid. Det är gott om tid att hinna fram till Gedser innan det mörknar. Inom några minuter har jag lossat alla tampar och beger mig ut mot öppet vatten.

Jag är inte ensam! Ser i min app ett helt följe av mötande båtar. Från att knappt ha sett andra möter jag nu en tysk regatta med ca 100 stora segelbåtar. De tar aldrig slut! Minst tre – fyra personer ombord på varje. Och så lilla jag och min Nano.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: