In i dimman

Här går det undan… eller rättare sagt inte. Efter att ha upplevt Danmark från land i några dagar, med vindar som fick mina ögon att tåras och andan att tappas vågade jag mig ut på sjön igen. Dimman låg ganska tät, men både prognoser och ortsbor lovade uppklarning.

Lita inte på sånt! Satte kurs mot Gedser, men insåg ganska snart att den där dimman bara slöt sig djupare kring Nano och mig. Nästan lite overkligt att färdas över vattnet ensam på det viset.

Plötsligt är vi inte ensamma längre. En stor segelbåt flyger förbi precis framför fören. Där och då ändrar jag kurs mot närmsta hamn. Gedser finns kvar!

Inloppet till Hårbölle (har tyvärr inte de danska bokstäverna på mitt tangentbord) blir mitt nya mål. Prickarna längs farleden dyker eftertlängtade upp i dimman. Jag ser dem på ca 20 meters håll och funderar på hur det ska gå att anlöpa hamn, om jag ens ser den. När jag passerar udden in mot hamn klarnar det upp på två minuter. Havet ligger slätt, solen lyser, fiskebåtarna är många. Till och med en ribb med ett gäng dykare passar på i det fina vädret.

Hårbölle är en mysig liten fiskehamn. Skjulen används, ett café håller på att starta upp för säsongen, alla verkar känna alla. Jag blir bjuden på kaffe och en lycklig man får provköra min scooter.

Här blir det promenader längs stränderna. Det finns stigar så det går att ta sig runt hela ön. Själv går jag barfota och njuter i den lena sanden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: