Konsten att stanna till

Kollar vädret och tycker det ska våga på och blåsa för mycket. Bestämmer mig för en upptäckardag i land. Det är en konst att njuta där jag är och inte längta vidare! Och inte snegla på havet och undra varför jag är i land när det inte alls verkar blåsa så mycket…

Tiden får en annan betydelse på en sån här resa. Det är inte svårt att bara vara i sittbrunnen en hel dag och njuta av havet eller läsa en bok. Får ta fram kalendern för att påminna mig om vilken veckodag det är.

Tar bussen till Stege. Åker gratis dit för några danska mynt har jag ju inte. Hem blir jag bjuden på biljett av en trevlig dam som ska åt mitt håll. Visar henne att det går att hitta busstiderna via Google Maps. Faktiskt på ett enklare sätt än att läsa den info som finns på hållplatsen.

Vandrar längs gatorna i den lilla byn med alla vackra gamla hus. Unnar mig en kopp kaffe (det är några dagar sen nu) och ett litet smörrebröd, tror jag. Skapelsen som dyker upp på mitt bord orkar jag bara äta halva av, trots att den är så god!

Det känns att det är lite försäsong på ön. Många hus verkar vänta på sina gäster, andra på en kärleksfull hand.

Mellanlandar på Nano och plockar fram min lilla scooter. Sätter kurs över alla kullarna mot Liselund slott. Så vackert landskapet är!

En stilla kväll i hamn. Kanske med en bok på den fina stranden precis intill.

6 kommentarer på “Konsten att stanna till

  1. Ser fram mot dina fina målande beskrivningar över hur du har det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: