Danmark

Jag har lämnat Sverige! Tog mig från Gislövs läge över till Klintholm på danska ön Mön igår. De vita kalkbranterna gav mig något att sikta mot långt ute till havs. 100 meter höga, kritvita står de ut mot det omgivande havet och välkomnar mig i land.

De snabbgående färjorna tornar upp sig mot horisonten. Jag passeras och möter ett antal på min färd över. Som färgglada kolosser sveper även lastfartygen förbi, på gott avstånd så klart. Min app för att se och synas är nog bra, men ute till sjöss utan täckning gör den ingen nytta över huvudtaget.

Den finaste dagen hittills låter mig njuta av en lugn överfart och fina vyer när jag närmar mig land. Nya pålar väntar inne i Klintholms hamn, men nu har jag tampar redo och lugnt väder in till kaj. Några hjälpande händer tar emot.

En varm dusch senare drar jag med mig min scooter ut på nya äventyr. Han klarar nästan alla branta backar över de böljande rapsfälten. Och lite motion är det ju bra att jag får. Halmtäckta tak och nya landskap får mig att känna att nu är jag verkligen på väg!

2 kommentarer på “Danmark

  1. Vad roligt. Även här i Öregrunds skärgård o Ålands hav har det varit fint o härligt segelväder. Trodde vi skulle få se någon säl, men istället kom ett råddjur simmande. Trodde vi såg fel först men det kom nära så vi tog kort. Visste inte att råddjur kan simma på det viset.

  2. Du ser ut att ha det fint! Vi saknar dig dock lite här hemma 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: