Mot Ystad i motvind

Lämnar Simrishamn för färd mot Ystad. De 5,5 beräknade timmarna ökar på i takt med motvind och motrull. Efter ett tag tänker jag inte ens på vågorna. Läser ut min bok och äter matsäck. Meditation till sjöss.

I inloppet till Ystad passerar Bornholmsfärjan mig i god fart. Väjer som sig bör och hittar lilla infarten till gästhamnen. Hade jag varit lite mer påläst hade jag skaffat ett tallycard i god tid innan. Maskinen trasig och kontoret stängt. Fler än jag som suckar framför maskinen.

Tar min lilla el scooter och tackar för inbjudan till dusch i ”kvinnokollektivet” av min fd svägerska. Mormor och två döttrar med varsin dotter delar här på ett flerfamiljshus i varsin lägenhet. Vi delar en flaska cava och minnen på trappan i lördagskvällssolen.

Blir en kall natt ombord, men med sovsäck och täcke sover jag gott.

Söndag bjuder på 16-års kalas med veganska godsaker och trevligt sällskap. Vinden tjuter i hamnen och jag är glad att jag inte har bråttom!

Med lånat kort (ja, hjälpsamheten fortsätter även i denna hamn) laddar jag min totalt tömda el scooter och ser fram emot en varm natt ombord.

2 kommentarer på “Mot Ystad i motvind

  1. Vi är helt nya i båtvärlden men har redan upptäckt vad hjälpsamma människor är. Så roligt att följa dina äventyr. /Sylvia från Östersund men med hemma hamn Herräng sedan 1 vecka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: