Färdas i olika tempo

Vaknar tidigt och smyger ut med båten från Utklippans hamn för att inte väcka mina generösa hamngrannar. Jo det blev allt lite vin, nyfikna frågor och bra tankar också.

Startar dagen med en egen sälguidning. Fick tips av några sympatiska kustbevakare som stannade på en pratstund. Och de hade rätt. När jag lägger mig i låg fart utanför sälarnas favoritklippor är de så nyfikna att de simmar ut och följer med en bit på färden. På behörigt avstånd så klart.

Det här blir min längsta etapp hittills. I sittbrunnen finns lunch, vatten, bok… men jag tillbringar mycket tid med att bara titta på havet. Det där solglittret i olika nyanser. Och den oändliga horisonten. Ser inte land på hela dagen så när en flyttande ängs- eller möjligen trädpiplärka tar en flygpaus ombord är det välkommet sällskap.

Det vågar på bra idag också. Nano gör över 8 knop i nedförsbacke. Ibland ser det ut som att jollen ska göra mig sällskap i sittbrunnen. Båten är dock gjord för det här och klarar det galant. Det är mer jag som ska vänja mig efter hand.

Väl i Simrishamn ligger ett lånekort till hamnen och väntar. Så skönt att kunna koppla på el och ta en dusch trots bristen på bankkort. ”Du betalar när du kommer tillbaka!” För nu lämnar jag Nano för några dagar. Hemma ligger nytt bankkort och blanketter till nytt körkort och väntar.

Resan hem tar mig sex timmar… hit fler dagar än så. Hur jämför man upplevelser längs vägen?

Nano får roa sig själv några dagar
Trött resesällskap
Någon gång ska en magnolia blomma även i min trädgård
Lämnar ett regngrått, vackert Simrishamn
Att färdas i olika tempo

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: